Izvor: RTS, 27.Okt.2020, 09:30

Pakistan, u eksploziji bombe u verskoj školi poginulo sedmoro učenika i nastavnika

U eksploziji bombe koja je se nalazila u plastičnoj kesi u verskoj školi u Pešavaru, na severozapadu Pakistana, poginulo je najmanje sedmoro učenika i nastavnika, a više od osamdesetoro je povređeno.
Do eksplozije je došlo u centralnom holu medrese dok je imam držao predavanje o islamu.

„U toku časa i čitanja Kurana, neko je uneo torbu punu eksploziva, ali je napustio prostoriju pre aktiviranja", izjavio je policijski zvaničnik za Frans >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pres.
Načelnik peševarske policije Muhamed Ali Gandapur rekao je Rojtersu da je u torbi bilo čak šest kilograma eksploziva.
Direktor gradske bolnice Tarik Burki potvrdio je da su među poginulima četiri učenika.
Nekoliko povređenih je u teškom stanju, pa se strahuje da bi broj stradalih mogao biti veći.
Medresa je uglavnom za odrasle studente i mnogi su učili u trenutku eksplozije, rekao je stanovnik grada Abdul Rahim, kome je 27-godišnji rođak povređen. 
Za sada niko nije preuzeo odgovornost za napad.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

EKSPLOZIJA U PAKSITANU Najmanje sedmoro poginulih, među njima i DECA

Izvor: Blic, 27.Okt.2020

Najmanje sedmoro ljudi poginulo je od eksplozije bombe na verskom seminaru u pakistanskom gradu Pešavaru, saopštili su policijski i zdravstveni službenici.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.