Pakistan: U sukobima pobunjenika i vojske 29 ubijenih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Feb.2022, 21:24

Pakistan: U sukobima pobunjenika i vojske 29 ubijenih

Dvadesetorica ekstremista i devet vojnika ubijeno je poslednjih dana tokom napada pobunjenika na dve vojne baze i odgovora vojske u provinciji Baločistan, na jugozapadu Pakistana, saopštila je danas pakistanska vojska.

Ovaj napad, koji počeo u sredu uveče, najveća je akcija pobunjenika iz Baločistana u poslednjih nekoliko godina, prenosi Rojters.

"Ukupno 20 ekstremista je ubijeno tokom operacija u oblastima Pandžur i Nauski. Snage bezbednosne danas su završile >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << operaciju čišćenja", navodi se u saopštenju PR službe pakistanske vojske.

Oslobodilačka vojska Baločistana (BLA), koja je ranije preuzela odgovornost za napade, večeras je izdala saopštenje u kojem se navodi da su "svi ciljevi uspešno ostvareni" i potvrđuje da je 16 boraca dalo život u borbama.

Gerilci iz Baločistana se decenijama bore protiv vlade u Islamabadu i zahtevaju odvojenu državu, tvrdeći da centralna vlada nepravedno eksploatiše bogate gasne i mineralne resurse Baločistana.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pakistanska vojska okončala sukobe sa grupom pobunjenika na jugozapadu

Izvor: Danas, 05.Feb.2022

Pakistanska vojska saopštila je danas da je okončala četvorodnevne borbe protiv separatističke grupe u provinciji Beludžistan, gde je ubijeno devet vojnika i 20 pobunjenika.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.