Pakistan: U sukobima 30 stradalih

Izvor: B92, 08.Apr.2013, 20:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pakistan: U sukobima 30 stradalih

Islamabad -- Najmanje 30 pakistanskih vojnika i sto ekstremista poginulo je u poslednja četiri dana tokom žestokih okršaja u jednoj dolini na severozapadu zemlje.

Pakistanska vojska je, kako se navodi u saopštenju, uspela da stavi pod kontrolu veći deo doline Tirah i potisne talibane i njihove saveznike.

Vojska je kopneni napada na tu dolinu pokrenula u petak, podsetila je agencija AP.

Militantne grupe, uključujući talibani u Pakistanu, bore se za prevlast u toj dolini već više sedmica, primoravši na hiljade civila da izbegnu u planinske delove.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Više od 100 poginulih u Pakistanu

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Apr.2013

Najmanje 30 pakistanskih vojnika i 100 ekstremista poginulo je u poslednja četiri dana tokom žestokih okršaja u jednoj dolini na severozapadu zemlje, saopštili su danas pakistanski vojni zvaničnici.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.