Pakistan: U napadu bespilotne letelice ubijena četvorica ekstremista

Izvor: Blic, 29.Apr.2012, 21:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pakistan: U napadu bespilotne letelice ubijena četvorica ekstremista

U napadu američke bespilotne letelice u plemenskoj oblasti Severni Vaziristan u Pakistanu, blizu granice sa Avganistanom, ubijena su četvorica ekstremista, što je prvi ovakav napad za skoro mesec dana.

Zvaničnici i očevici kažu da je na meti bila jedna napuštena ženska srednja škola koju koriste ekstremisti u Miranšahu, glavnog gradu Severnog Vaziristana, javio je Rojters.

"Presreli smo interni razgovor ekstremista koji su tražili da se dopreme četiri kovčega >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za ubijene u napadu bespilotne letelice. Nije nam poznat njihovi identitet niti nacionalnost, ali oni koji žive u zgradi škole uglavnom su Arapi", rekao je jedan bezbednosni zvaničnik.

U školi se u vreme napada navodno nalazilo oko 20 ekstremista.

Miranšah se smatra uporištem pakistanskih talibana i ekstremista iz inostranstva.

Kontroverzni program bespilotnih letelica, jedan od ključnih elemenata u američkoj borbi protiv terorizma, zbog čestog stradanja velikog broja civila izuzetno je nepopularan u Pakistanu i smatra se kršenjem suvereniteta ove zemlje.

Napadi bespilotnim letelicama koče obnavljanje odnosa Islambada sa Vašingtonom, koji su naročito narušeni otkako su u novembru prošle godine u napadu NATO greškom ubijena 24 pakistanska vojnika.

Povezane vesti: U vazdušnim napadima u Jemenu ubijeno 45 ekstremista Najmanje četiri žrtve samoubilačkog napada u Pakistanu U napadu ekstremista iz Avganistana ubijeno 26 ljudi Šest mrtvih u dva napada u Pakistanu U eksploziji u Pakistanu ubijeni žena i troje dece

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.