Izvor: B92, 21.Mar.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pakistan: Poginulo 106 pobunjenika

Vana -- Najmanje 106 osoba poginulo od ponedeljka u sukobima uzbečkih i lokalnih pobunjenika na severozapadu Pakistana.

Najviše žrtava bilo je sinoćnim sukobima, a među žrtvama je 78 uzbečkih i 28 lokalnih pobunjenika. Do sukoba je došlo u četiri oblasti u Južnom Vaziristanu u ponedeljak, gde pobunjenici s jedne i s druge strane razmenjuju raketne i artiljerijske napade. Pakistanska vojska uključila u te sukobe juče.

"Vojska je pucala na strane pobunjenike >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kojima je meta bio jedan od vojnih logora u Vani", u Južnom Vaziristanu, rekao je za AFP jedan zvaničnik bezbednosnih službi koji je želeo da ostane anoniman. On je dodao da u toj pucnjavi nije bilo povređenih.

Prema izjavama meštana, petnaestak topovskih granata ispaljeno je u pravcu sela Azam Varsak i Šin Varšak, nekoliko kilometara od Vane.

Više stotina stranih boraca, uključujući Uzbeke, Čečene i Arape, pobeglo je posle svrgavanja talibanske vlasti u Avganistanu 2001, u poluautonomnu oblast sa pakistanske strane granice.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.