Izvor: B92, 20.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pakistan: Pogibija od udara groma

Pešavar -- Najmanje 50 ljudi poginulo je, a više osoba je povređeno u nevremenu koje je danas zadesilo severozapad Pakistana.

U nevremenu praćenom olujnom kišom i udarom gromova, koje je pogodilo seoske naseobine u oblasti Dirbala, 250 kilometara severno od Pešavara, potpuno je uništeno sedam kuća. Lokalne vlasti su do sada pronašle 50 tela, ali se strahuje da je broj stradalih veći jer se još nekoliko meštana vode kao nestali. Uzrok nesreće je, kako se pretpostavlja, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << udar groma.

Nekoliko povređenih prebačeno je u obližne bolnice.

Lokalne vlasti suočene su sa dodatnim problemom - prebacivanje povređenih i tela poginulih otežano je zbog nepristupačnog terena.

U Pakistanu su česte jake oluje koje kao posledicu imaju i ljudske žrtve. Kuće u seoskim naseljima su trošne i sačinjene od slabog materijala, tako da ih kiša i sneg često potpuno unište.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.