Izvor: B92, 10.Maj.2010, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pakistan: Napad talibana na granici

Islamabad -- Devetorica vojnika i 37 pobunjenika ubijeno kada su talibani napali kontrolni punkt na severozapadu Pakistana, nedaleko od granice sa Avganistanom.

Predstavnik pakistanske vlade Samjulah Kan rekao je da je grupa od preko 200 pobunjenika napala vojnike u plemenskoj oblasti Orakzaj. Izveštaj o žrtvama potvrdila su dvojica funkcionera obaveštajne službe i jedan vojni oficir, koji je precizirao da su među ubijenim vojnicima dvojica oficira.

Pakistanska vojska se u području prema granici sa Avganistanom bori protiv talibanskih pobunjenika, koji su tu prebegli posle ofanzive na njihovo uporište u Južnom Vaziristanu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.