Pakistan: Izvršena smrtna kazna

Izvor: B92, 31.Dec.2014, 10:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pakistan: Izvršena smrtna kazna

U Pakistanu je danas izvršena smrtna kazna vešanjem nad Nijazom Mohamadom, osuđenom zbog pokušaja ubistva bivšeg predsednika Perveza Mušarafa.

Pozivajući se na izjavu zvaničnika centralnog zatvora u Pešavaru, agencija AFP je prenela da je Mohamad (40) pogubljen i da je njegovo telo predato porodici.

Mohamad je osuđen zbog učešća u napadu koji se odigrao u decembru 2003. godine, kada je se na meti našao konvoj u kom se nalazio Mušaraf.

Konvoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je za samo nekoliko sekundi izbegao eksploziju prilikom prelaska mosta i tom prilikom niko nije povređen.

Ovo je sedmo izvršenje smrtne kazne u Pakistanu od kako je 17. decembra pakistanski premijer Navaz Šarif ukinuo moratorijum na smrtnu kaznu u slučajevima koji se odnose na terorizam, dan pošto je zemlja doživela najteži teroristički napad u svojoj istoriji.

Pakistan je 16. decembra imao "crn dan" u istoriji - talibani su rano ujutru upali u državnu vojnu školu u Pešavaru i usmrtili 141 osobu, od čega su njih 132 bili učenici škole.

Organizacija Tehrek-e-taliban (TTP) odgovorna je za ubistva dece, a na upad se odlučila u znak odmazde zbog snažne kampanje vlasti u borbi protiv terorista.

Pakistanci koji podržavaju smrtnu kaznu u svojoj zemlji smatraju da je ona jedini način da se stane na put delovanju ekstremista.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Smrtna kazna zbog pokušaja ubistva Mušarafa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Dec.2014

U Pakistanu je danas izvršena smrtna kazna vešanjem nad Nijazom Mohamadom, osuđenom zbog pokušaja ubistva bivšeg predsednika Perveza Mušarafa, saopštili su zvaničnici...Pozivajući se na izjavu zvaničnika centralnog zatvora u Pešavaru, agencija AFP je prenela da je Mohamad (40) pogubljen i...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.