Izvor: B92, 21.Mar.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pakistan: 67 stradalih u odronima

Islamabad -- Najmanje 67 osoba stradalo od posledica klizišta i u nesrećama koje su izazvale obilne kiše na severu Pakistana.

Trideset sedam osoba je nestalo u odronu zemlje u pakistanskom delu Kašmira. Tu oblast je u oktobru 2005. pogodio jak zemljotres, što je doprinelo većoj nestabilnosti tla.

Prema izveštajima policije, 27 osoba, uglavnom žena, poginulo je, dok ih je 16 povređeno u selu Doba Sjedan, istočno od Muzafarabada, prestonice pakistanskog Kašmira.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Još 10 osoba je izgubilo život u odronu zemlje u selu Džabar Daraj, u planinskoj oblasti Bag, dodaje se u saopštenju policije.

"Kiša pada neprestano već dva dana i istovremeno je došlo do odrona zemlje. Stradale su gotovo sve kuće podignute na brdovitim terenima", navodi policija.

Do odrona zemlje i rušenja kuća došlo je i u susednoj oblasti, koja se graniči sa Avganistanom, gde lokalni mediji javljaju da ima 30 mrtvih.

Nacionalni meteorološki zavod najavljuje da će kiša padati i u narednih 36 sati na severu Pakistana.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.