Izvor: B92, 30.Mar.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pakistan: 56 poginulo u sukobima

Vana -- Najmanje 56 osoba poginulo u sukobima koji od juče traju u Pakistanu između lokalnih pobunjenika i stranih pripadnika Al kaide.

Najnoviji sukobi su izbili na jugu zemlje u Vaziristanu, gde je prekršeno jednonedeljno primirje posle sukoba u kojima je ubijeno više od 160 osoba.

"Ukupno su danas ubijene 54 osobe, uključujući 45 stranaca, dok su juče dve osobe ubijene. Sukobi se nastavljaju pošto pregovori nisu uspeli", izjavio je neimenovani predstavnik >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << lokalnih pakistanskih vlasti.

"Plemena insistiraju da stranci napuste to područje ili se predaju", dodao je taj predstavnik.

Uzbekistanski i čečenski predstavnici Al kaide su danas iz lakog i teškog naoružanja gađali lokacije islamista na jugu zemlje.

Sukobi su nastali još 19. marta, kada je lokalni talibanski lider, mula Nazir, rekao da će razoružati sve strane militantne grupacije u tom delu zemlje. Posle toga je 23. marta uvedeno primirje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.