Pahor odgovorio na optužbe Kolinde Grabar Kitarović

Izvor: N1 televizija, 20.Apr.2017, 19:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pahor odgovorio na optužbe Kolinde Grabar Kitarović

Slovenački predsednik Borut Pahor odgovorio je na pismo hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović u kojem je optužila Sloveniju za duge kolone na granicama sa Hrvatskom u vreme uskršnjih praznika.

Pahor je naveo da podržava slovenačku vladu i nadležne organe u sprovođenju evropske uredbe o jačanju kontrole na šengenskoj granici, ali i napore vlada dve zemlje da u međusobnom dijalogu usvoje odgovarajuće mere za brži pregled putnika koliko vladama dve zemlje evropska >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << uredba to omogućava.

Predsednik Slovenije je dodao da primena uredbe o kontroli na granici nema nikakve veze sa arbitražom, jer nastoji da posebno zbog očekivane odluke arbitražnog suda odnosi između dve države budu dobrosusedski i prijateljski.

Kao i predsednik države i ministar spoljnih poslova Krel Erjavec izrazio je iznenađenje i žaljenje zbog pisma hrvatske predsednice i naglasio da Slovenija samo poštuje briselsku uredbu uredbu.

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović upozorila je evropske čelnike da je Slovenija načinom primene strožih kontrola na spoljnim granicama EU izazvala višesatne zastoje na graničnim prelazima i pozvala ih da se na granicama Hrvatske i drugih država članica hitno omogući nesmetan protok ljudi i roba, kao i dosad.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Pahor: Poštovanje evropske uredbe o granicama nema veze sa arbtražom

Izvor: Blic, 20.Apr.2017

Slovenački predsednik Borut Pahor danas je odgovorio na pismo hrvatske predsednice Kolinde Grabar-Kitarović u kojem je optužila Sloveniju za duge kolone na granicama sa Hrvatskom u vreme uskršnjih praznika...Pahor je naveo da podržava slovenačku vladu i nadležne organe u sprovođenju evropske...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.