Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Okt.2020, 11:07

Pad globalnog turizma

U prvih osam meseci ove godine, zbog pandemije i ograničenja putovanja, u svetu je bilo oko 700 miliona međunarodnih turističkih dolazaka manje, odnosno za 70 odsto manje u odnosu na isti period prošle godine, navodi se u izveštaju Svetske turističke organizacije ( UNWTO).

Gubitak prihoda turističke privrede procenjuje se na oko 730 miliona dolara. Taj gubitak je čak osam puta veći nego što je bio za vreme velike globalne finansijske krize 2009. godine, navodi UNWTO . >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Regionalno gledano, najveći pad dolazaka turista zabeležen je u regionu Azije i Tihog okeana od skoro 80 odsto.

U regionu Afrike i Bliskog istoka, pad je bio oko 70 procenta, dok je u Evropi pad dolazaka stranih turista iznosio 68 odsto. U Severnoj i Južnoj Americi turista je bilo manje za oko 65 procenata.

U UNWTO očekuju da bi oporavak međunarodne potražnje za turističkim putovanjima mogao da se očekuje uglavnom u trećem kvartalu 2021. godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Gubici srpskog turizma

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Okt.2020

U prvih osam meseci ove godine, prema podacima centralne banke, u Srbiji je ostvaren devizni priliv od turizma u iznosu od 668 miliona evra, što je 27 odsto manje u odnosu na isti period prošle godinje, izjavila je za Biznis.rs direktorka Turističke organizacije Srbije (TOS) Marija Labović...U 2019....

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.