Izvor: Blic, 13.Jun.2017, 12:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PUCNJAVA U MINHENU Kontrola mu tražila dokumenta, napadač potegao pištolj i upucao policajku u GLAVU

Na železničkoj stanici u Minhenu došlo je do pucnjave, prenosi Sputnjik. Portal "Fokus onlajn" objavio je da je ranjena jedna policajka.

Bei Polizeieinsatz S-Bahnhof #Unterföhring kam es zu Schusswaffengebrauch. Mind. eine Person verletzt. Weitere Informationen folgen.

Minhenska policija objavila je na Tviteru da nekoliko osoba ranjeno, a da je ranjena policajka teško povređena. Jedna osoba je uhapšena.

"Bild" piše da je posle policijske kontrole, muškarac >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je u 08.23 počeo da puca naokolo. Oteo je policajcu oružje i pucao u njegovu koleginicu, ranivši je u glavu. Ona se nalazi u životnoj opasnosti. Incidentu je prethodila tuča u vozu, a "Bild" piše da kada je policija stigla, počinilac je pokušao da baci policajce pod voz.

#BREAKING: A gumnan opened fire on policemen near #Unterföhring train station #Munich, #Germany; Atleast policeman injured pic.twitter.com/SjuLtFFCBc

- Opalilo je pet puta. Morali smo da izađemo iz voza - rekao je jedan očevidac.

Napadač je lakše povređen nakon što je na njega otvorena vatra. Uhapšen je, a povređene su još dve osobe. Za građane više nema opasnosti, saopštila je policija:

- Pretpostavljano da je situacija rešena. Verovatno je reč o pokušaju ubistva.

Policija: Nema političkih, ni verskih motiva za pucnjavu

Nemačka policija isključila je da postoji bilo kakav politički ili verski motiv za današnju pucnjavu na železničkoj stanici u blizini nemačkog grada Minhena, kada je nekoliko osoba povredjeno. Prema navodima policije, napadač je delovao iz "ličnih razloga".

- Jedan počinitelj, muškog pola, bio je motivisan ličnim razlozima. Ovde nema političke niti verske pozadine - rekao je novinarima portparol policije Markus de Gloria Martins.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.