Izvor: Blic, 13.Dec.2016, 12:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"PROPAST ČOVEČNOSTI" Sirijska vojska ubija civile u kućama, među kojima ima žena i dece

U sirijskom gradu Alepu dešava se "potpuna propast čovečnosti", pošto pripadnici provladinih snaga ulaze u kuće i ubijaju civile u istočnom delu grada, saopšteno je danas iz UN.

Kancelarija UN za ljudska prava navodi da poseduje kredibilne dokaze o ubistvima 82 civila na četiri lokacije u istočnom Alepu i da među žrtvama ima žena i dece.

Sirijski pobunjenici, koji su kontrolisali istočni deo grada četiri godine, nalaze se na ivici poraza, prenosi BBC. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Dopisnik televizije "Raša tudej" izvijestio je iz Alepa da ljudi slave na ulicama i pucaju u vazduh pošto se pročula vest o tome da je vojska preuzela kontrolu nad posljednjim uporištima pobunjenika i da će uskoro proglasiti oslobođenje grada.

Portparol Kremlja Dmirtij Peskov rekao je na konferenciji za novinare da savetnik UN za ljudska prava Jan Egeland nije pominjao zločine koje su u Alepu počinile terorističke grupe, što dokazuje da ne zna kakva je situacija na terenu, prenosi "Sputnjik".

Pročitajte još

Egeland je ranije optužio Rusiju i Siriju da su odgovorne za zločine koje vrše pripadnici provladinih milicija tokom operacije oslobađanja Alepa.

"Čini se da Egeland nema informacije o tome šta se dešava u Alepu, inače bi obratio pažnju na zločine koje su počinile terorističke grupe. Činjenica da to ne pominje nažalost dokazuje da on nema informacije o stvarnom stanju u Siriji i Alepu", rekao je Peskov.

UN i međunarodni komitet Crvenog krsta ranije su pozvali Siriju i Rusiju da obustave bombardovanje Alepa i omoguće civilima da bezbedno napuste grad.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

UN: "Propast čovječnosti" u Alepu

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Dec.2016

ŽENEVA - U sirijskom gradu Alepu dešava se "potpuna propast čovječnosti", pošto pripadnici provladinih snaga ulaze u kuće i ubijaju civile u istočnom dijelu grada, saopšteno je danas iz UN...Kancelarija UN za ljudska prava navodi da posjeduje kredibilne dokaze o ubistvima 82 civila ne četiri...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.