PREDSEDNIK EVROPSKOG PARLAMENTA: U Albaniji građanski rat opozicije i vlade, region u opasnosti

Izvor: Večernje novosti, 02.Mar.2019, 23:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PREDSEDNIK EVROPSKOG PARLAMENTA: U Albaniji "građanski rat" opozicije i vlade, region u opasnosti

"Veoma smo fokusirani na Balkan pošto stabilnost Balkana znači i stabilnost za Evropu", rekao je Tajani tokom posete SAD Predsednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani izjavio je da je aktuelna situacija u Albaniji veoma opasna za stabilnost regiona, ocenivši istovremeno da je između tamošnje opozicije i vlade u toku - "građanski rat"."Veoma smo fokusirani na Balkan pošto stabilnost Balkana znači i stabilnost za Evropu", rekao je Tajani tokom posete SAD, gde se sastao >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << sa generalnim sekretarom UN Antoniom Guteresom.On je rekao da je bilo reči i o situaciji u Albaniji za koju je kazao da je veoma teška zato što je u toku "građanski rat između opozicije i vlade.Tajani je govorio i o investicijama na Balkanu, rekavši da se mora pažljivo paziti odakle one dolaze, prenosi Top čenel."Nisu to samo evropske, već i ruske, arapske i turske investicije. Ovo je teška igra", rekao je Tajani, dodavši da Evropa mora da bude veoma aktivna.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Tajani: Stabilnost Balkana je stabilnost Evrope, u Albaniji je 'građanski rat'

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Mar.2019, 14:58

BRISEL - Predsjednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani izjavio je da je aktuelna situacija u Albaniji veoma opasna za stabilnost regiona.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.