POTONUO BROD SA 600 PUTNIKA U TANZANIJI, STOTINE NESTALIH

Izvor: Kurir, 10.Sep.2011, 12:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POTONUO BROD SA 600 PUTNIKA U TANZANIJI, STOTINE NESTALIH

STOUN TAUN - Trajekt na kojem je bilo oko 600 putnika potonuo je u vodama Tanzanije, kod Zanzibara - dosad su pronađena 163 tela. Nesreću je preživelo 325 putnika, a stotinu ljudi još se vodi kao nestalo.

"Dosad smo uspeli da spasemo 250 ljudi, među kojima 20 dece", izjavio je Frans presu zamenik državnog sekretara za infrastrukturu i komunikacije Isa Gavu. Prema njegovim rečima, na mesto brodoloma su upućene mornarica i policijske spasilačke ekipe.

Pretovareni trajekt >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << "Spajs ajslenders" potonuo je u oblasti poznatoj po jakim morskim strujama, između obale Tanzanije i ostrva Pemba, rekao je agenciji Asošiejtid pres Abdulah Sajed, jedan od preživelih.

Brod je krenuo u 21 sat po lokalnom vremenu iz Unguje i potonuo je četiri sata kasnije. Pretpostavlja se da je brod primio više putnika nego što je dozvoljeno i da je to uzrok nesreće, rekao je lokalni zvaničnik i dodao da se tačan broj putnika ne zna zbog lošeg sistema registrovanja ukrcanih putnika.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.