POTONUO BROD KOD FILIPINA: Troje poginulih, troje nestalih, 110 spaseno!

Izvor: Telegraf.rs, 14.Sep.2014, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POTONUO BROD KOD FILIPINA: Troje poginulih, troje nestalih, 110 spaseno!

Portparolku predsednika Filipina, Ebigejl Valte je izjavila da se još ne zna tačan broj putnika na trajektu “Maharlika II”, koji je potonuo kod manjeg ostrva Panaon, približno 680 kilometara južno od Manile

Tri putnika su izgubila život, za troje nestalih se još traga, a najmanje 110 osoba je spaseno nakon što je u vodama u blizini filipinske obale sinoć tokom nevremena potonuo trajekt, javio je danas AFP, pozivajući se na portparolku predsednika Filipina Beninja >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << Akina, Ebigejl Valte.

Valte je izjavila da se još ne zna tačan broj putnika na trajektu “Maharlika II”, koji je potonuo kod manjeg ostrva Panaon, približno 680 kilometara južno od Manile.

Prema njenim rečima, kapetan je rekao obalskoj straži da je na plovilu bilo 116 ljudi, što se razlikuje od prvobitnih informacija o 84 putnika i članova posade. Valte je, takođe, rekla da spasilačke ekipe i dalje traže preživele na mestu potonulog trajekta, koji je tokom plovidbe u nevremenu upao u velike talase, naveo je AFP.

Printskrin: Youtube/HitChannel

Brod je signalizirao da ima problema u navigaciji da se suočava sa jakom kišom, a da se nevreme pogoršava uoči nailaska tajfuna “Kalmaegi” koji preti da zahvati sever Filipina.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.