POSLE LIBERLANDA I ENKLAVE Amerikanac osnovao državu u Africi za koju ima velike planove

Izvor: Blic, 13.Maj.2015, 18:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POSLE LIBERLANDA I ENKLAVE Amerikanac osnovao državu u Africi za koju ima velike planove

Farmer iz Virdžinije treći je čovek u poslednjih nekoliko nedelja koji je osnovao državu "na ničijoj zemlji". Svojoj ćerki je obećao da će postati princeza nove države koju je nazvao Kraljevstvo Severni Sudan i "na svoju teritoriju" zabo zastavu koju je dizajnirala njegova porodica.

Farmer iz američke savezne države Virdžinije ''osnovao'' je novu državu, odnosno kraljevinu i to kako bi ispunio obećanje dato ćerki Emili da će je učiniti princezom.

Džeremaja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Hiton pronašao je komadić zemlje na svetu koji ne pripada nikome, pa je na sedmi rođendan svoje ćerke, 16. juna prošle godine, prevalio punih 10.000 kilometara da bi prisvojio 2000 kvadratnih kilometara zemlje, piše Dejli Mejl. Taj komadić zemlje zvan Bir Tavil i nalazi se u pustinji između Sudana i Egipta.

Novu zemlju nazvao je Kraljevstvo Severnog Sudana, a na nju je istaknuo i svoju zastavu, koju je dizajnirala njegova porodica. Potom je predao službeni zahtev Ujedinjenim nacijama da mu odobri status entiteta promatrača, što je dugotrajan proces, i osnovao je ambasadu u Danskoj.

Nakon toga, ovaj Amerikanac pokrenuo je i kampanju kojom prikuplja sredstva za izgradnju vrhunske laboratorije Arka.

- Pitao sam decu što da uradimo sa zemljom i oni su odgovorili da žele da napravie veliki vrt koji bi nahranio sve na svetu - rekao je Hiton i dodao da će svoju vladavinu posvetiti istraživanju uzgoja biljnih kultura u područjima bez vode, ali i merama za borbu protiv klimatskih promena.

Njegova ćerka je presrećna jer joj se želja ostvarila. Otkrila je da je želela da postane princeza kako bi mogla da pomaže ljudima i da je ponosna na oca koji joj je to omogućio.

Dok Emili uživa, a otac pokušava da ostvari svoje planove o uzgoju hrane u pustinji, njihova priča slična bajci zainteresovala je i Diznija, koji je otkupio prava na film.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.