Izvor: Blic, 30.Okt.2016, 20:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POLITIČARI PALI ZBOG KORUPCIJE Uhapšen bivši predsednik El Salvadora i članovi njegove vlade

Tužilaštvo El Salvadora objavilo je danas da je bivši predsednik ove centralnoameričke zemlje, Toni Saka, uhapšen pod optužbom za nelegalno bogaćenje, nazakonito udruživanje i pranje novca.

El Salvador arrests former president Elias Antonio Saca: official https://t.co/vtc7ShT0lN pic.twitter.com/VXwgWV2IIc

Saka, koji je nekada radio kao sportski novinar na radiju, bio je predsednik El Salvadora od 2004. do 2009. ispred desnog Nacionalističkog republikanskog saveza, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prenosi AP.

Agencija navodi da je policija saopštila da je uhapšeno šest bivših zvaničnika njegove vlade i da su Saka i još dvoje osumnjičenih uhapšenih na venčanju jednog od Sakine dece.

Tužilaštvo je navelo da bivši predsednik nije objasnio poreklo pet miliona od ukupno 6,5 miliona dolara za koliko mu se uvećao imetak tokom mandata.

Saka je pre preuzimanja funkcije prijavio da ima 3,6 miliona dolara, da bi pet godina kasnije imao 13,1 miliona dolara, a sumnja se da je njegov imetak i veći.

Bivši predsednik Mauricio Funes, koji je nasledio Saku, takođe je pod istragom zbog korupcije, kao i bivši predsednik Francisko Lores.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Bivši predsednik El Salvadora uhapšen zbog pranja novca

Izvor: Telegraf.rs, 30.Okt.2016

Bivši predsednik El Salvadora, Toni Saka, uhapšen je pod optužbom za nelegalno bogaćenje, nazakonito udruživanje i pranje novca - objavilo je tužilaštvo...Saka, koji je nekada radio kao sportski novinar na radiju, bio je predsednik ove centralnoameričke zemlje od 2004. do 2009. ispred desnog...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.