POLICAJAC UBIO CRNCA Ovaj zločin proglašen je najstrašnijim policijskim ubistvom u Americi

Izvor: Blic, 30.Jul.2015, 18:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POLICAJAC UBIO CRNCA Ovaj zločin proglašen je "najstrašnijim policijskim ubistvom" u Americi

Beli policajac Rej Tensing (25) iz Sinsinatija optužen je za ubistvo 43-godišnjeg crnca Semjuela Dubouza. Tensing je u žrtvu pucao tokom rutinske saobraćajne kontrole, a tragedija je zabeležena kamerom.

Policajac je zaustavio Dubouza jer je upravljao vozilom bez tablica. Nakon kraće rasprave, naredio mu je da izađe iz automobila, što je ovaj odbio da učini.

Kao što se jasno vidi na snimku, u sledećem trenutku Tensing bez razmišljanja poteže pištolj i puca >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u žrtvu, nanoseći joj fatalne povrede.

- Ovo je apsolutno najstrašnije ponašanje jednog policijskog službenika do sada. Bavim se ovim poslom već 30 godina i nikada nisam video ovako nešto. Bio mu je dovoljan sekund da potegne pištolj - rekao je Džo Deters, tužilac okruga Hamilton.

Prema Tensingovoj verziji događaja, pucnjavi je prethodilo "nasilno ponašanje" Semjuela Dubouza koji je navodno pokušao da ga pregazi.

- Priklještio mi je ruku vratima i dao gas. Mogao sam da nastradam. Zato sam morao da reagujem - rekao je policajac.

Međutim, kamera je snimila incident od početka do kraja i dokazala da je njegova izjava najobičnija laž. Tensing je u međuvremenu dobio otkaz.

Porodica Semjuela Dubouza zahvalna je policiji koja je pristala da javno emituje snimak. Prema rečima porodičnog advokata, policajac najverovatnije ne bi ni bio krivično gonjen, da tragedija nije završila na snimku.

VIDEO>Snimak ubistva:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

OVO JE NAJSTRASNIJE POLICIJSKO UBISTVO Zaustavio ga trazio da izadje napolje a onda bez razmisljanja upucao

Izvor: medio.rs, 30.Jul.2015

Rej Tensing (25) beli policajac iz Sinsinatija, optužen je za ubistvo Afroamerikanca Semjuela Dubouzu (43) koga je ubio za vreme rutinske kontrole..Rej Tensing (25) beli policajac iz Sinsinatija, optužen je za ubistvo Afroamerikanca Semjuela Dubouzu (43), u koga je on pucao tokom rutinske saobraćajne...

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.