POGELDAJTE Zbog ovog strašnog zločina student je osuđen na 15 GODINA TEŠKOG RADA

Izvor: Blic, 18.Mar.2016, 13:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POGELDAJTE Zbog ovog "strašnog zločina" student je osuđen na 15 GODINA TEŠKOG RADA

Severnokorejska državna novinska agencija objavila je delimično cenzurisani snimak sigurnosnih kamera za koji se tvrdi da dokazuje da je američki student Oto Vormbijer (21) u Severnoj Koreji ukrao plakat sa imenom Kim Jong Ila sa hotelskog zida. Zbog ovog "zločina" Vormbijer je juče osuđen na 15 godina teškog rada!

Varmbier je na sudu rekao da su to od njega tražili članovi njegove crkvene grupe, a osuđen je na 15 godina teškog rada u zatvoreničkom logoru zbog subverzivne >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << delatnosti.

Na plakatu je pisalo: "Naoružajmo se čvrsto Kim Džong Il-ovim patriotizmom!", a to je fraza koja se koristi za slavljenje pokojnog vođe nakon njegove smrti. Njegov naslednik Kim Džong Un opisao je slogan kao "kristalizaciju socijalističkog patriotizma".

Pročitajte još:

Slike i bilo kakva navođenja severnokorejskih vođa, koji se u toj državi tretiraju gotovo poput bogova, smatraju se nepovredivim i svetim. Severnokoreanci moraju imati i pažljivo čuvati sve portrete bivših vođa Kim Jong-ila i njegovog oca, Kim Il Sunga. Za štampanje njihovih imena koristi se posebni veliki, podebljani font slova.

Snimak bezbednosne kamere navodno pokazuje Vormbijera u zabranjenom delu u hotela u Pjongjangu, gde on prilazi zidu i skida plakat.

Vormbijer je otputovao u komunističku državu sa turističkom agencijom koja obećava putovanja na "odredišta za koja bi vaša majka želela da im se ne približavate", a ostao je u Jangakdo Internešnal hotelu.

- Bio je na kraju petodnevnog grupnog puta kada je zaustavljen na aerodromu i odveden - rekao je organizator puta.

Prošlog meseca ovaj student je priznao "teške zločine" protiv države. Rekao je da je rano ujutru ušao u deo hotela namenjen isključivo zaposlenima i skinuo plakat.

Severnokorejski turistički vodič identifikovao je Vormbijera na snimku.

"Kada sam otišao s posla, sve je bilo u redu", ali kada sam se vratio, pomislio sam kako je neko namerno skinuo slogan, pa sam obavestio osiguranje kako bi sprečili da se plakat ošteti i prijavio sve vlastima", izjavio je drugi svedok, radnik u hotelu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.