PODSMEH UMESTO POŠTOVANJA Slovački desničari se popeli na pogrešnu planinu

Izvor: Blic, 10.Jul.2017, 23:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PODSMEH UMESTO POŠTOVANJA Slovački desničari se popeli na pogrešnu planinu

Aktivisti slovačke desničarske Narodne partije Naša Slovačka u želji da odaju počast pokretačima stranke iz 19. veka, popeli su se na pogrešnu planinu i tako izazvali talas podsmeha u toj zemlji.

Lider te stranke Marijan Kotleba se sa nekoliko pristalica popeo na vrh planine, navodeći da na taj način nastavljaju tradiciju nastalu sredinom 19. veka. On je fotografiju tog poduhvata postavio na Fejsbuk.

Slovaci su na društvenim mrežama brzo reagovali navodeći >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da su se desničari popeli na potpuno pogrešnu planinu sličnog imena Krivan, ali se nalazi u Tatrama, desetinama kilometara udaljenom od Velikog Krivana, prenosi RTS.

"Tradicija nacionalnog planinarenja, nastala 16. avgusta 1841. godine", navela je Narodna partija Naša Slovačka.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Slovački desničari se popeli na pogrešnu planinu

Izvor: Radio 021, 11.Jul.2017, 07:22

Aktivisti slovačke desničarske Narodne partije izazvali su talas podsmeha pošto su se, u želji da odaju počast pokretačima stranke, popeli na pogrešnu planinu...Lider stranke "Naša Slovačka" Marijan Kotleba se sa nekolicinom pristalica popeo na vrh planine i fotografiju postavio na Fejsbuk,...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.