PETORICA ZATVORENIKA POBEGLA NIZ ČARŠAVE

Izvor: Kurir, 14.Avg.2011, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PETORICA ZATVORENIKA POBEGLA NIZ ČARŠAVE

BEJRUT - Petorica zatvorenika su pobegla iz libanskog zatvora sa visokim stepenom sigurnosti tako što su se niz zidove spustila pomoću krevetskih čaršava, umešala među rođake tokom posete i otišla s njima, rekao je ministar unutrašnjih poslova.

Ministar Marvan Harbel je za bekstvo iz zatvora Rumei, istočno od Bejruta, okrivio nemarne stražare i zatražio da se kazne. Vlasti kažu da su petorica begunaca po jedan Libanac, Kuvajćanin i Sudanac, i dva Sirijca.

U noći >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << između subote i nedelje, pripadnici palestinske grupe Fatah su uhvatili jednog Sudanca u izbegličkom logoru na severu Libana i predali ga libanskim vlastima, rekao je jedan zvaničnik službe bezbednosti. Lokalni mediji kažu da među odbeglim osuđenicima ima i pripadnika grupe "Fatah islam" koja je pod uticajem Al Kaide.

Vlasti to nisu potvrdile niti negirale. "Fatah islam" se 2007. godine tri meseca borio protiv vojske unutar palestinskog izbegličkog logora u severnom Libanu. Libanski vojska je razbila tu grupu posle tromesečne borbe u kojoj je poginulo 220 islamista, 171 vojnik i 47 palestinskih civila.

Desetine članova te grupe su zarobljene. Libanski vojnici su opkolili i nadziru zatvor, i pretresaju vozila u toj oblasti.

(Ilustracija)

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zatvorenici pobegli niz čaršave

Izvor: Mondo, 14.Avg.2011

Petorica zatvorenika su pobegla iz libanskog zatvora sa visokim stepenom sigurnosti tako što su se niz zidove spustila pomoću krevetskih čaršava.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.