PAPA U AUŠVICU Molitva za sve žrtve nacista

Izvor: Blic, 29.Jul.2016, 09:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PAPA U AUŠVICU Molitva za sve žrtve nacista

Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franja nalazi se u Poljskoj, gde će u okviru posete obići i nacistički logor smrti - Aušvic Birkenau.

Papa će u tišini prošetati kroz nekadašnji logor u kojem je tokom Drugog svetskog rata svirepo ubijeno 1.1 milion ljudi, najviše Jevreja.

Papa će se u Poljskoj zadržati pet dana, a trećeg dana svoje posete srešće se sa ljudima koji su preživeli pakao Aušvica, kao i Poljacima koji su rizikovali svoje živote kako bi sakrili >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Jevreje od nacista, piše "Bi-Bi-Si".

Poglavar Rimokatoličke crkve Poljsku je posetio kako bi uveličao obeležavanje 1.050 godina otkad je ta zemlja prihvatila hrišćanstvo.

Papa Franja biće treći poglavar koji je prošao kroz kapije Aušvica, na kojima i dalje stoji zloglasni nacistički slogan: "Arbeit Macht Frei" - Rad oslobađa.

Ipak, za razliku od svojih prethodnika, Jovana Pavla II i Benedikta XVI, papa neće držati govor o užasima koje su nacisti činili, već će u tišini obići logor smrti u kom će, videti i gomilu dečijih cipela, kao i kosu koju su nacisti šišali zarobljenim ženama, i pomoliti se za sve žrtve.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Papa u Aušvicu, molitva u tišini za ubijene

Izvor: RTS, 29.Jul.2016

Kroz kapiju Aušvica sa natpisom "Rad oslobađa" prošao je papa Franja i zatim se pognute glave pomolio na mestu egzekucija. Poglavar Rimokatoličke crkve sastao se sa preživelim zatočenicima tog logora. . Papa Franja je...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.