PAPA SE LJUBI SA MUSLIMANOM U KAMPANJI BENETONA!

Izvor: Kurir, 16.Nov.2011, 22:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PAPA SE LJUBI SA MUSLIMANOM U KAMPANJI BENETONA!

VATIKAN - Vatikan je danas izrazio šok zbog najnovije reklamne kampanje Benetona, na kojoj se papa Benedikt Šesnaesti ljubi u usta sa najvišim egipatskim imamom šeikom Ahmedom el-Tajebom, nakon čega je italijanski proizvođač odeće povukao tu foto montažu.

Vatikan je naveo da je fotografija na kojoj se poglavar rimokatoličke crkve ljubi sa imamom kairske džamije Al-Azhar "neprihvatljiva" provokacija koja predstavlja napad na vernike. Sveta stolica je istovremeno upozorila da >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << će preduzeti mere da zaštiti "imidž pape".

Beneton je saopštio da je cilj njegove "kampanje protiv mržnje", pokrenute danas, podsticanje tolerancije. U kampanji Benetona prikazano je nekoliko političkih neprijatelja kako se ljube u usta, među kojima i američki predsednik Barak Obama sa venecuelanskim kolegom Ugom Čavesom i izraelski premijer Benjamin Netanjahu sa palestinskim liderom Mahmudom Abasom.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.