Ovo su nove novčanice od 100 i 200 € (FOTO)

Izvor: Mondo, 17.Sep.2018, 17:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo su nove novčanice od 100 i 200 € (FOTO)

Evropska centralna banka predstavila je danas novi izgled novčanica u apoenu od 100 i 200 evra, koje će biti u opticaju od maja naredne godine.

Foto: MONDO/Mario Milojević

Nove novčanice imaju bolju hologramsku zaštitu od falsifikovanja i tanje su.

Na vrhu srebrne niti je hologram, koji, pod direktnim svetlom, prikazuje male simbole evra iznad cifre, prenosi agencija AP.

Sećate se kada smo svi bili milijarderi? FOTO >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<

Član Izvršnog odbora ECB-a Iv Merš je, na predstavljanju novčanica, rekao da građani Evrope "ostaju privrženi" korišćenju gotovine, iako je elektronski način plaćanja sve prihvaćeniji.

Pogledajte kako izgledaju:

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NOVE NOVČANICE Evropska centralna banka predstavila nov izgled 100 i 200 evra

Izvor: Blic, 17.Sep.2018

Evropska centralna banka (ECB) predstavila je danas nove verzije novčanica od 100 i 200 evra, sa novim poboljšanim bezbednosnim karakteristikama koje otežavaju njihovo falsifikovanje.

Nastavak na Blic...

Nove novčanice od 100 i 200 evra

Izvor: Kamatica.com, 18.Sep.2018, 14:02

 Evropska centralna banka predstavila je danas novi izgled novčanica u apoenu od 100 i 200 evra, koje će biti u opticaju od maja naredne godine..

Nastavak na Kamatica.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.