Ovo je dečak kome se poklonila cela Kina!

Izvor: BKTV News, 13.Avg.2014, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo je dečak kome se poklonila cela Kina!

Lijang Jaoji (11), koji je preminuo od tumora, svoje poslednje trenutke je iskoristio da pomogne drugima.

- Na svetu ima mnogo ljudi koji rade veličanstvene stvari. Želim da doniram organe i budem jedan od njih – rekao je dečak kada je saznao da je njegova bolest mozga dospela u terminalnu fazu.
 
 
Samo osam sati nakon Lijangove smrti, dve osobe su dobile nove bubrege i jetru.
 
Dečakova majka je dala dozvolu lekarima da mu izvade organe nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << smrti. Hirurzi su se triput poklonili kako bi odali počast preminulom, a zatim su započeli zahvat.

Fotografija lekara u dubokom naklonu pred beživotnim telom dečaka obišla je svet, a priča o požrtvovanom učeniku proširila se kineskom društvenom mrežom Vibo, gde su Lijanga prozvali herojem.
- Govorio je da će, ako se izleči, jednog dana postati lekar da bi pomogao drugima – rekla je dečakova učiteljica.
 
Izvor:Blic
The post Ovo je dečak kome se poklonila cela Kina! appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.