Ovaj čovek predvideo je SVAKI DETALJ Trampovog mandata i to pre PET GODINA

Izvor: Blic, 18.Feb.2018, 18:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovaj čovek predvideo je SVAKI DETALJ Trampovog mandata i to pre PET GODINA

Knjiga "Kuća naroda" (People's House) Dejvida Pepera u velikoj meri je predvidela sadašnja politička dešavanja u SAD. Mnogi se pitaju da li je on imao neka tajna saznanja, ali on tvrdi da je sve plod njegove mašte.

Radnja njegove knjige je koncentrisana na rusku šemu mešanja u izbore sa ciljem da Republikanci dobiju moć, uticanjem na glasače na Srednjem Zapadu. Veliku ulogu u svemu imaju seksualno zlostavljanje i sistematska prikrivanja u Kongresu.

Peper, inače >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << lider demokrata iz Ohaja, objavio je knjigu na leto 2016. godine baš u vreme kada se zagrevala predsednička trka između Donalda Trampa i Hilari Klinton, piše "Politiko".

Međutim, srž priče je napisana 2013. godine, tri godine pre nego što je navodno ruska vlada poslala hakere da se infiltriraju u Demokratski nacionalni komitet i naredili internet trolovima da utiču na izbore preko društvenih mreža.

Glavni negativac u priči je oligarh iz Rusije koji utiče na američku politiku, a koji je osmišljen po uzoru na Vladimira Putina.

Peper je proveo tri godine u Rusiji odmah nakon završetka studija i učestvovao u projektu u kojem je imao kontakt sa tada mladim Vladimirom Putinom u kancelariji gradonačelnika Sankt Peterburga.

Putin je bio uzor za njegovog fiktivnog oligarha "Kazarova" u prvoj knjizi. On je vlasnik kompanije koja je napravila glasačke mašine u kojima glavni junak otkriva anomalije. Kazarov navodno želi da republikanci budu na vlasti kako bi odobrili njegov kontroverzni plan o gasovodu.

Kongresmen koji otkriva zaveru odlučuje da je ne otkrije odmah, već da je upotrebi za sopstvenu korist.

Dok je Peper čekao da izađe njegova prva knjiga, već je počeo da radi na njenom nastavku "The Wingman". Veliki deo nastavka je završio do januara 2017. godine, kada je Tramp dao zakletvu na mesto predsednika.

I nastavak, koji izlazi u ponedeljak, jednako je kompleksna priča o kompromatu koji utiče na predsedničke izbore, i još više seksualnih skandala, a jedan od likova je i vojni ugovarač sa bliskim vezama sa administracijom, koji veoma podseća na Erika Prinsa, šefa privatne vojne organizacije "Blekvoter".

Peper je napisao knjigu pre nego što je javnost saznala za takozvani "prljavi dosije" o Trampu, koji je prikupio bivši britanski obaveštajac Kristofer Stil i mesecima pre nego što su objavljene bliske veze osnivača "Blekvotera" i Trampove administracije i njihove veze sa Rusima.

Tek kad je Peper napisao drugu knjigu, objavljeno je da je Prins, brat ministarke obrazovanja Betsi Davos, u tajnosti imao sastanke sa šefom jednog ruskog investicionog fonda na Sejšelima i onda predložio stavranje privatnog špijunskog programa za vladu. Pisac tvrdi da on nije imao nikakva saznanja o tome i da je sve u knjigama bilo plod njegove mašte.

Međutim, njega su pojedinci optužili da je - ruski špijun.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.