Otvoren prelaz Rafa za kamione koji prevoze humanitarnu pomoć za stanovnike Gaze

Izvor: Vostok.rs, 21.Okt.2023, 23:10

Otvoren prelaz Rafa za kamione koji prevoze humanitarnu pomoć za stanovnike Gaze

 
Prvi kamioni koji su prevozili pomoć za stanovnike Gaze prešli su prelaz Rafa na granici između Egipta i Pojasa Gaze, javlja TV kanal Al-Kahera al-Ihbarija.
Prema rečima pripadnika egipatskog Crvenog polumeseca u guvernoratu Severni Sinaj, Gaza će pre svega dobiti lekove i medicinski materijal za pružanje hitne pomoći Palestincima ranjenim u izraelskim udarima. Strani državljani će uskoro moći da napuste Pojas Gaze preko prelaza Rafa na granici sa Egiptom, javio je TV kanal Al Arabija, pozivajući se na izvore. Prema sporazumu koji su sklopile strane, 20 kamiona sa humanitarnom pomoći koji su dopremljeni u egipatski grad Al Ariš prešlo je u subotu granicu Rafa. Zvaničnici egipatskog Crvenog polumeseca i UN nadgledali su proces. Generalni sekretar UN Antonio Gutereš izjavio je u petak da će Agencija Ujedinjenih nacija za pomoć palestinskim izbeglicama (UNRVA) distribuirati pomoć u Gazi. Na prelazu Rafa trenutno je postrojeno oko 200 kamiona sa humanitarnom pomoći.     Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: TASS (ž)
 

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.