Otpuštenih više od primljenih u KBC Dr Dragiša Mišović

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Apr.2021, 09:15

Otpuštenih više od primljenih u KBC "Dr Dragiša Mišović"

U "Dr Dragiša Mišović" trenutno se nalazi oko 200 pacijenata, dok je u jedinici intenzivnog lečenja 60 pacijenata, među kojima je polovina na nekom vidu mehaničke ventilacije, izjavila je za RTS anesteziolog Duška Ignjatović.

Prema njenim rečima, bolnica u kojoj radi je praktično godinu dana bila uvek puna, ali može se primetiti proteklih par dana da je broj otpuštenih pacijenata nešto veći od primljenih pacijenata.

Dodala je da se sada može reći da imaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prazne kapacitete i da "Dr Dragiša Mišović" nije maksimalno popunjen.

"U Srbiji je trenutno 80 posto prisutan britanski soj virusa. Primetili smo da se kliničke slike dramatično brže razvijaju, za kraći broj dana pacijent dođe do respiratora, dosta je mlađih pacijenata", navela je Ignjatovićeva.

Napominje da je starosna struktura pacijenata između 50 i 70 godina, više ima muškaraca, a i među umrlima ima više muškaraca.

Kada je reč o dinamici imunizacije, Ignjatović je rekla da je fantastična stvar da smo u kratkom roku dobili vakcine, kao i da je u Srbiju došao toliki broj vakcina da imamo mogućnost izbora.

"Proces vakcinacije trebalo bi da se nastavi, a možda i da se ubrza, jer je cilj da se u što kraćem roku što veći broj vakciniše. Moramo da nadjačamo antivakcinalne lobije, moraju ljudi da shvate značaj vakcinacije", navela je Ignjatović i istakla da sem vakcine nemamo drugo oružje.

Kaže da Srbija nije izolovano ostrvo i da ne znači mnogo da samo mi budemo vakcinisani i da čim pređemo granicu imamo drugu sliku.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.