Izvor: Glas javnosti, 28.Avg.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otmičari oslobodili sve putnike

Otmičari koji su oteli sudanski putnički avion iznad Libije oslobodili su juče sve putnike, ali članovi posade još se nalaze u avionu, prenosi Beta. „Svi putnici su napustili avion“, rekao je neimenovani libijski zvaničnik, dodajući da su „otmičari i članovi posade još u avionu“.

„I dalje sa njima (otmičarima) pregovaramo“, dodao je on.

Avion privatne sudanske kompanije „San er“ sa 87 putnika >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << i osam članova posade sleteo je u utorak na vojni aerodrom Kufra, grad oazu koji se nalazi 1.350 kilometara jugoistočno od Tripolija.

Avion je sleteo u Libiju pošto su egipatske vlasti prethodno odbile da mu daju dozvolu za sletanje. Jedan sudanski zvaničnik kazao je da je muškarac naoružan nožem oteo avion ubrzo po poletanju iz grada Nijale u Darfuru, za Kartum.

Vlasti u Kartumu juče su zatražile od Tripolija da uhapsi i preda otmičare sudanskim vlastima. Zasada nije sasvim jasno kome pripadaju otmičari. Katarska televizija Al Džazira ranije je javila da su među 10 otmičara pripadnici frakcije Abdela Vaheda, jedne od frakcija Pokreta za oslobođenje Sudana (SLM). Međutim, SLM je demantovao da ima bilo kakvu ulogu u otmici sudanskog putničkog aviona.

„Nismo uopšte učestvovali u otmici. To je u potpunosti suprotno našim ciljevima i vrednostima. Mi snažno osuđujemo otmicu“, izjavio je portparol SLM Jahja al Bašir.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.