Izvor: B92, 01.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otmičar upao u štab Hilari Klinton

Njujork -- Jedan Amerikanac u gradiću Ročesteru nekoliko sati držao pet talaca koje je na kraju oslobodio i predao se policiji.

On je uleteo, preteći bombom, u izborni štab potencijalnog predsedničkog kandidata demokrata Hilari Rodam Klinton. Drama talaca, praćena za SAD uobičajenim timovima specijalaca, snajperista, stručnjaka za demontiranje bombi, helikopterima, okončana je pošto je Liland Ajsenberg oslobodio i poslednjeg od pet talaca i predao se snagama reda. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Naknadno se ispostavilo da Ajsenberg nije ni imao bombu, već je lepljivom trakom za grudi pričvrstio bezopasnu napravu koje je od baklji sam napravio kod kuće.

Odmah po objavljivanju vesti o upadu u izborni štab, Klintonova je otkazala sve predizborne aktivnosti i došla u Ročester.

"Sve je stalo, ali tako je moralo biti jer nam na umu nije bilo ništa drugo do bezbednost ljudi koji rade za mene", rekla je Klintonova, navodeći da je Ajsenberg u stvari osoba kojoj treba pomoć, ali je pažnju na sebe privukao na potpuno pogrešan način.

Ajsenberg je, tokom višečasovne drame, u nekoliko navrata tražio da razgovara sa Hilari Klinton.

Naknadno je utvrđeno da je otmičar od ranije poznat kao labilna osoba, i da se istog dana kada je upao u prostorije Hilari Klinton trebao pojaviti u lokalnom sudu kako bi odgovarao za optužbe koje je, zbog nasilja prema njoj, podnela njegova supruga.

Među optužbama supruge, ističu se teški problemi sa drogama i alkoholom, vređanje i verbalne pretnje.

Ajsenberg je prošle godine dva puta bio hapšen, zbog vožnje u pijanom stanju i praćenja bivše supruge.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.