Otkrivena statua u čast Nelsona Mendele

Izvor: Press, 13.Dec.2012, 19:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkrivena statua u čast Nelsona Mendele

Zuma je otkrio statuu u gradu Blomfontejn (Mangaung) gde će sledeće nedelje biti održana konvencija vladajućeg Afričkog nacionalnog kongresa, prenela je agencija AP.
"U prilici smo da još jednom odamo počast čoveku koji je postao simbol naše borbe za slobodu i za slobodnu i demokratsku JAR", rekao je Zuma.
Mandela (94) je primljen u subotu u Vojnu bolnicu u Pretoriji. Ikona borbe protiv aparhejda već se šest dana oporavlja od upale pluća.
"Dok smo se mi (ovde) okupili, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Madiba se oporavlja od upale pluća u bolnici u Pretoriji. Želimo mu brz oporavak i uveravamo ga, ponovo, u ljubav i podršku mnogih u zemlji i inostranstvu", rekao je Zuma, koristeći ime Mendelinog klana koje se često koristi u Južnoj Africi kao znak naklonosti.
Portparol aktuelnog južnoafričkog predsednika Mak Maharadž izjavio je za agenciju AFP da Mendelino stanje nastavlja da se poboljšava, ali nije mogao da kaže kada će biti i otpušten iz bolnice.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Otkrivena statua u čast Nelsona Mendele

Izvor: Akter, 13.Dec.2012

Predsednik Južnoafričke republike Džejkob Zuma otkrio je danas statuu u čast borca protiv aparhejda i i bivšeg predsednika države Nelsona Mendele koji se u bolnici bori sa upalom pluća

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.