Otkazani letovi i zatvorene škole u Pekingu zbog rasta broja obolelih od koronavirusa

Izvor: VOA, 17.Jun.2020, 12:53

Otkazani letovi i zatvorene škole u Pekingu zbog rasta broja obolelih od koronavirusa

U glavnom gradu Kine otkazuju se letovi, zatvaraju se škole i izoluju pojedini delovi grada zbog ponovnog skoka u broj zaraženih koronavirusom. Neki strahuju da će ceo grad ponovo biti zatvoren ako se broj obolelih bude povećavao.  Zvaničnici su u utorak prijavili 31 novo obolelog, a ukupno je proteklih dana registrovana 137 zaraženih - što je najveći porast u protekla četiri meseca, navodi Rojters. "Epdemija u Pekingu se i dalje širi", rekao je Pang Šinhuo iz gradske službe za kontrolu bolesti.   Virus se ponovo pojavio na pijaci Šinfadi, najvećoj tržnici poljoprivrednih proizvoda, na kojoj je uvek velika gužva. Područje oko pijace je zatvoreno, a njegovi stanovnici su u karantinu. Iako su putevi i dalje prometni i fabrike otvorene, oko 60 odsto letova na aerodromu u Pekingu je otkazano. Uglavnom je reč o letovima unutar Kine. Vrtići i škole u Pekingu su zatvoreni, kao i restorani, barovi i noćni klubovi. Koronavirus je prvi put registovan na pijaci u Vuhanu, da bi se potom proširio po celom svetu. Trenutno je zaraženo više od 8 miliona ljudi.    

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Soj virusa koji se sada pojavio u Pekingu je drugačiji

Izvor: B92, 17.Jun.2020

Novi slučajevi koronavirusa u glavnom gradu Kine su uvezeni, rekao je glavni epidemiolog Kineskog centra za kontrolu i prevenciju bolesti Vu Cunjou za CGTN...Kako prenosi China Radio International, od 11. do 16. juna u Pekingu je prijavljeno 137 novih slučajeva koronavirusa, a većina je povezana sa...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.