Izvor: Blic, 01.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkazan Tompsonov koncert u Torontu

Koncert kontroverznog hrvatskog pevača Marka Perkovića-Tompsona zakazan za nedelju u klubu "Kul haus" u Torontu, organizatori su otkazali zbog učestalih kritika da svojim pesamama glorifikuje ustaški režim Nezavisne Države Hrvatske.



Kanadski list "Toronto Star" piše da su u "Kul hausu" uskratili gostoprimstvo Tompsonu čim su čuli da ga kritike, među kojima su i one da svoje obožavaoce pozdravlja nacističkim pozdravom uzdignute ruke i da nosi odeću koja podseća >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na ustaške uniforme.

"To je isto kao da se pred ljudima pojavite noseći nacističku uniformu. Njegovi stihovi imaju reference prema koncentracionim logorima i bacanju Srba niz reku. Smatram to problematičnim", izjavio je listu predstavnik kanadskog Jevrejskog kongresa Len Rudner.

"Toronto Star" podseća da su jevrejska i srpska zajednica istupile protiv Tompsonove turneje u Severnoj Americi, koja bi trebalo da obuhvati Toronto, Klivlend, Čikago, Los Anđeles, Vankuver i San Hose.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.