Izvor: B92, 05.Jul.2009, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oteto 16 službenika UN

Kabul -- Naoružani napadači oteli su 16 Avganistanaca, zaposlenih u agenciji Ujedinjenih nacija za uklanjanje mina na istoku Avganistana.

Radnici, koji su zaposleni u centru za detekciju mina, u sastavu UNMACA, oteti su sinoć dok su putovali iz provincije Kost u provinciju Paktija, a razlog i izvršioci otmice se utvrđuju, saopštio je šef policije. Nakon gotovo tri decenije rata, Avganistan je jedna od zemalja sa najviše mina na svetu, u kojoj se na više od 640 kvadratnih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kilometara zemljišta još uvek nalaze te smrtnonosne naprave.

Zasad još niko nije preuzeo odgovornost za jučerašnju otmicu, poslednju u nizu kidnapovanja i napada koje izvršavaju talibanski pobunjenici i naoružane bande.

Kidnapovanje Avganistanaca i stranaca postalo je unosan posao i za ekstremiste i za kriminalce u toj azijskoj zemlji.

Dok neki od otetih bivaju ubijeni, izvestan broj bude oslobođen, nakon plaćanja otkupnine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.