Oteta dvojica službenika UN

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jun.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oteta dvojica službenika UN

MOGADIŠ - Dvojica službenika Ujedinjenih nacija iz Švedske oteti su danas u Somaliji, severozapadno od Mogadiša, saopštio je jedan zvaničnik ove svetske organizacije.

Islamisti su odveli dvojicu službenika UN iz grada Hudura ubrzo pošto su pobunjenici zauzeli taj grad, prenela je britanska medijska kuća Bi-Bi-Si.

Zvaničnik UN je naveo da su oteti, dvojica Šveđana radili za organizaciju UN koja se bavila deminiranjem. Lokalni stanovnici ispričali su da je u gradu došlo do žestokog vatrenog obračuna između pobunjenika i snaga bezbednosti. U napadu islamista na Hudur ranjen je i oblasni komesar, a njegov telohranitelj je ubijen.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Somaliji oteta dva službenika UN-a

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 28.Jun.2008

Dvojica službenika Ujedinjenih nacija iz Švedske oteti su danas u Somaliji, sjeverozapadno od Mogadiša, saopćio je zvaničnik svjetske organizacije. Islamisti su odveli dvojicu službenika UN iz grada Hudura ubrzo pošto su pobunj ..

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.