Izvor: Blic, 25.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osvetliću Leskovac

Osvetliću Leskovac

LESKOVAC - Ubedljivom pobedom kandidata DS i G17 Vladana Marinkovića (45) za predsednika opštine, blok demokratskih stranaka je po drugi put u poslednjih šest godina dobio šansu da upravlja leskovačkom opštinom, jednom od najvećih ali i najsiromašnijih opština u Srbiji. Marinković je dugogodišnji načelnik neuropsihijatrijske službe u leskovačkoj bolnici. Član je DS od 2003. godine.

Vaši politički rivali su vas tokom predizborne >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kampanje nazivali političkim pripravnikom. Da li ste verovali u pobedu i kako se osećate dan nakon izbora?

- Istina je da sam bio politički pripravnik, jer je moj prvi javni nastup bio prilikom inauguracije za kandidata. Ali ovaj pripravnik je uspeo da pobedi iskusnog rivala i potpredsednika SRS. Još sam uzbuđen i pomalo uplašen od toga kakvo ću stanje zateći u opštini, ali i od političkih vukova, pre svega, u svojoj stranci. Imali ste veliku podršku porodice i stranke.

- Nije sve išlo glatko kako se činilo. Bilo je dosta opstrukcija, a vest da ću se kandidovati za predsednika dočekana je na nož u mojoj porodici. Supruga i moja starija sestra su najviše negodovale. Jedino sam u startu dobio podršku od ćerke koja je rekla da nikada neće sa mnom progovoriti ako ne pobedim.

Kakvo je vaše imovno stanje?

- Kuća u kojoj živim vlasništvo je mojih roditelja, a stan u Beogradu moje supruge. Imamo dva automobila. Dva puta godišnje idemo na letovanje i jednom na zimovanje. Moja supruga je doktor farmaceutskih nauka. Imamo dvoje dece - Mašu (17) i Marka (11). Koji će vaš prvi korak biti po preuzimanju predsedničke funkcije?

- Čišćenje i osvetljenje grada koji je mesecima u mraku. Angažovaću sve raspoložive komunalne kapacitete da se očisti Leskovac i da u roku od nekoliko nedelja konačno skinemo s vrata imidž najprljavijeg grada u Srbiji. Hoćete li održati obećanje o javnom konkursu za izbor rukovodećih funkcija i kako ćete se izboriti sa apetitima kolega iz vaše stranke i stranaka koalicije?

- Mi nećemo ponavljati ranije greške kada smo zbog loših kadrovskih rešenja izgubili vlast u Leskovcu. Kadrovi prethodne vlasti neće biti smenjeni sa funkcija ukoliko procenimo da su dobro radili, a na konkursu može biti primljen i radikal, na primer, ako odgovara uslovima. Da li se isplati toliki trud za kratak period, budući da se najavljuju novi lokalni izbori na proleće?

- Protivnika je bolje nokautirati ranije nego kasnije. Siguran sam da posle ovakvih izbornih rezultata poražene stranke više nemaju šanse u Leskovcu.

Milica Ivanović

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.