Osveštana CRKVA BRVNARA kod ISPOSNICE SVETOG PROHORA

Izvor: OkRadio.rs, 25.Maj.2020, 13:55

Osveštana CRKVA BRVNARA kod ISPOSNICE SVETOG PROHORA

Na dan Svetih Ćirila i Metodija u manastiru Prepodobnog Prohora Pčinjskog prvi put je osveštan presto u oltaru u koji je smešten deo moštiju svetitelja, Prepodobnog Justina, velikomučenice Marine, ispovednika igumana Vladimira, mošti učenika vitlejemskih, mučenika savaijskih, surduličkih i jasenovačkih. Nakon liturgije usledilo je osvećenje crkve brvnare koja je podignuta u čast Svetog Sisoja Velikog na mestu isposnice u kojoj se podvižavao Prepodobni Prohor Pčinjski. U nastavku je usledila sednica Izvršnog odbora za organizaciju proslave 950 godina manastira. Aktivnosti koje su odložene zbog vanrednog stanja i korona virusa biće održane u narednom period. Predloženo je da centralni datum...

Nastavak na OkRadio.rs...






Povezane vesti

Proslava 950 godina manastira Prohor Pčinjski pomerena za septembar

Izvor: JužneVesti.com, 25.Maj.2020

Centralna proslava jubileja 950 godina manastira Prohor Pčinjski koja je trebalo da bude održana 17. maja zasedanjem Svetog arhijerejskog sabora Srpske pravoslavne crkve, zbog virusa korona odložena je za 6. septembar, objavljeno je na sajtu Eparhije vranjske.

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta OkRadio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta OkRadio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.