Osumnjičeni za pokušaj ubistva pisca Prilepina optužen za terorizam

Izvor: Vostok.rs, 08.Maj.2023, 21:58

Osumnjičeni za pokušaj ubistva pisca Prilepina optužen za terorizam

 
Ruski istražni komitet optužio je Aleksandra Permjakova, pritvorenog za pokušaj ubistva pisca Zahara Prilepina, za terorizam i traži njegovo hapšenje, saopštila je u ponedeljak pres služba komiteta.
„Glavno istražno odeljenje Istražnog komiteta, u okviru krivične istrage o eksploziji automobila Zahara Prilepina, optužilo je Aleksandra Permjakova da je počinio krivična dela iz člana 205 Krivičnog zakonika Ruske Federacije („teroristički akt“) i člana 222 Krivičnog zakonika Ruske Federacije („trgovina oružjem“)“, navodi se u saopštenju. Istražitelji traže da se Permjakovu odredi pritvor. U subotu ujutru eksplodirala je eksplozivna naprava u neposrednoj blizini Audija Q7 Zahara Prilepina. Incident, koji se dogodio u ruskoj Nižegorodskoj oblasti, ostavio je pisca ranjenog, a njegov vozač je ranjen. Drugih povređenih nije bilo, saopštila je policija. Pokrenut je krivični postupak po članu 205 Krivičnog zakonika Rusije (teroristički akt). Organi za sprovođenje zakona rekli su za TASS da je iza napada možda stajala diverzantska grupa koja je postavila eksplozivne naprave duž Prilepinove rute. Aleksandar Permjakov priveden zbog sumnje da je umešan u pokušaj ubistva, svedočio je da je delovao po instrukcijama ukrajinskih obaveštajnih agencija.     Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: TASS

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.