Osuđeni brazilski lekari zbog uzimanja organa pacijentima

Izvor: Studio B, 22.Okt.2011, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osuđeni brazilski lekari zbog uzimanja organa pacijentima

Tri brazilska lekara osuđena su na dugogodišnje zatvorske kazne jer su usmrtili četiri pacijenta odstranjivanjem organa za koje tužioci tvrde da su upotrebljeni za presađivanje u jednoj skupoj privatnoj klinici.

Lekari Rui Sakramento (Sacramento), Pedro Toresiljas (Torrecillas) i Marijano Fjore Žunior (Mariano Fiore Junior) osuđeni su, odlukom sudije u Sao Paulu, na po 17 godina i šest meseci zatvora. Dela za koja su osuđeni počinjena su pre 25 godina.

Sakramento >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << i Toresiljas optuženi su za ubistvo pacijenta koje su izazvali tako što su im odstranili bubrege. Takođe su optuženi da su njihove organe pripremili za transport u privatnu bolnicu.

Fjore, neurohirurg, optužen je za saučesništvo u ovom zločinu time što je pogrešno proglasio smrt kod svo četvoro pacijenata i odobrio vađenje njihovih organa.

Ovaj slučaj se razvlači po sudovima 25 godina, a pravosudne vlasti ga opisuju kao ekstremno komplikovan. Sa druge strane, krivično sudstvo Brazila važi za veoma sporo.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.