Izvor: B92, 20.Dec.2009, 20:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osuđen zamenik ministra

Bagdad -- Irački sud osudio je nekadašnjeg zamenika ministra za saobraćaj Adnana al-Ubadija na 8 godina zatvora, pošto je primio mito od 100.000 dolara.

Sunitski političar Ubaidi, koji je na mestu zamenika ministra bio tek nekoliko sedmica, snimljen je kako od jedne strane bezbednosne firme uzima 100.000 dolara. Vladu Iraka potresaju korupcijski skandali, podseća Rojters, navodeći da je takva situacija posledica opšteg siromaštva u zemlji, naročito kada je reč o snabdevanju vodom i strujom.

Početkom godine, bivši ministar trgovine Abdul Falah al-Sudani, bio je primoran da podnese ostavku zbog skandala vezanih za uvoz hrane.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.