Ostavke u Stejt departmentu - Tilerson ostao bez saradnika

Izvor: BKTV News, 26.Jan.2017, 20:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ostavke u Stejt departmentu - Tilerson ostao bez saradnika

Nekoliko najviših službenika Stejt departmenta podnelo je danas ostavku čime je novi državni sekretar Reks Tilerson ostao bez iskusnih saradnika.

Oni, kako piše "Vašington Post", ne žele da rade u administraciji novog predsednika SAD Donalda Trampa.

Povod za odlazak dugogodišnjih diplomata bila je priprema otkaza Patriku Kenediju, pomoćniku svih državnih sekretara u poslednjih devet godina.

Kenedi, koji je bio aktivan tokom tranzicije i nameravao >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << je da ostane i u Tilersonovom timu, dao je otkaz kada je čuo da se sprema njegova smena.

Njegov primer sledilo je još troje visokih zvaničnika i karijernih diplomata - Džojs En Ber, Mišel Bond i Dženrti Smit koji su godinama radili u američkom ministarstvu spoljnih poslova, prenosi Jutarnji list.

Oni su zajedno sa Kenedijem zapravo operativno vodili sve poslove američke diplomatije, a ako se ima u vidu da je pre njih otišlo još nekoliko visoko pozicioniranih diplomata, Stejt department je ostao "obezglavljen" u operativnom smislu.

"Ovo je najveći istovremeni odlazak više ljudi u istoriji ministarstva", rekao je Dejvid Vejd, šef osoblja Stejt departmenta tokom mandata Džona Kerija.

Te iskusne ljude nemogoće je zameniti, zaključio je on.

Predsednik Meksika hitno otkazao posetu Vašingtonu!

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

OSTAVKE U STEJT DEPARTMENTU Tilerson ostao bez saradnika

Izvor: Blic, 26.Jan.2017

Nekoliko najviših službenika Stejt departmenta podnelo je danas ostavku čime je novi državni sekretar Reks Tilerson ostao bez iskusnih saradnika...Oni, kako piše "Vašington Post", ne žele da rade u administraciji novog predsednika SAD Donalda Trampa...Povod za odlazak dugogodišnjih diplomata...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.