Osnovno obrazovanje odraslih završio 21 polaznik iz opštine Bečej

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jul.2020, 09:06

Osnovno obrazovanje odraslih završio 21 polaznik iz opštine Bečej

Procene su da oko 3.000 osoba u opštini Bečej nema završenu osnovnu školu. Dobra vest je da je osnovno obrazovanje odraslih ove godine u Osnovnoj školi "Sever Đurkić“ u Bečeju završio 21 polaznik, među kojima dvoje imaju manje od 17 godina i nastaviće svoje školovanje u Tehničkoj školi.

Funkcionalno obrazovanje odraslih se sastoji iz tri ciklusa, koji traju po godinu dana. Program je besplatan, a polaznici koji žive van Bečeja, u okolnim naseljenim mestima sa teritorije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << opštine, imaju pravo na refundaciju putnih troškova.

 Sanja Biro, direktorka OŠ "Sever Đurkić“ iz Bečeja kaže:

"Časovi su prilagođeni zaposlenima i majkama koje imaju svoje porodice. Osim trajanja časova, prilagođen je i vremenski period realizacije nastave, to su večernji časovi. Nastavnici su senzibilisani i empatični prema stanjima i obavezama polaznika."

Polaznici koji vanredno završavaju osnovnu školu uglavnom imaju između 17 i 45 godina, a dobra vest je da se u poslednje dve godine povećao broj onih koji su uspešno zaokružili ovaj segment obrazovanja i dobili diplome.

 Olivera Stjepanović, andragoški asistent u OŠ "Sever Đurkić“ ističe:

"U prvi ciklus se ove godine upisalo 18 polaznika, od kojih je uspešno završilo 12. U drugom ciklusu 17 polaznika i svi su završili drugi ciklus. U trećem ciklusu upisao se 21 polaznik i svi su uspešno završili završni ispit."

Upis zainteresovanih polaznika je u avgustu i septembru, dok radna godina počinje u oktobru.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.