Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 12.Feb.2010, 13:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osnovan neonacistički Bosanski pokret ponosa

SARAJEVO - U Bosni i Hercegovini formirana je neonacistička organizacija Bosanski pokret nacionalnog ponosa, koja insistira na BiH kao bošnjačkoj državi, a kao najveći neprijatelji označeni su Jevreji, Romi, četnici, Tito i komunisti, homoseksualci, crnci i hrvatski separatisti, piše sarajevski San.

U manifestu Bosanskog pokreta nacionalnog ponosa se navodi da su Bošnjaci jedini državotvorni narod u BiH i njegovim "pripadnikom se smatra svaki beli stanovnik Bosne koji je odan, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << bez obzira na religijsku i podrasnu pripadnost".

Insistira se na imenu Bosna i bosanskom jeziku, a izražava protivljenje njenom ulasku u EU I NATO.

Na veb-stranici pokreta redovno se objavljuju tekstovi kojima se veličaju nacionalsocijalizam, Handžar divizija i Hitler, a na forum se pristupa posle detaljne provere nacionalne i verske pripadnosti.

Na forumu se može pročitati, između ostalog, da u slučaju da Republika Srpska raspiše referendum, odmah treba formirati paravojnu formaciju.

Posetiocima veb-stranice se preporučuje da šire propagandu i da, u slučaju da dođe do policijske intervencije, ne komentarišu ništa i podseća da im policija ne sme pretraživati stan bez naloga.

Iz Tužilaštva BiH je najavljeno da će se ozbiljno pozabaviti ovim slučajem, tvrdi list.

A sta za vas neonaciste predstavlja Silajdzic?

Ili obrnuto Silajdjicu sta kazes za ovu organizaciju.

Hajde se sada izjasni.

silajdzic nam predstavlja kurac!

zaboli nas kurac za lopova!

Slilajdžić niti bilo koja politička stranka u Bosni i Hercegovini nem aveze s BPNP jer mi se protivimo njima i njihovim retardiranim idejam i retardiranim"vođama" ..

BPNP je samostalna i nevladin pokret Bošnjaka kojima je vise pun k**** ovih sranja u Bosni sto se dešava!

SLAVA BOSNI! 88

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.