Izvor: RTS, 18.Jan.2021, 18:20

Osnivači poznate fabrike gitara prepisali vlasništvo zaposlenima

"Tejlor gitare", kompanija iz El Kajona u Kaliforniji, na čijim instrumentima sviraju zvezde kao što su Tejlor Svift, Zek Braun Bend i Džejson Mraz, dospela je u žižu interesovanja medija, ali ne zbog svojih proizvoda. Osnivači kompanije Bob Tejlor i Kurt Listug objavili su da su kompletno vlasništvo prepisali na skoro 1.200 zaposlenih.
Njihov plan je da kompanija, koja postoji 47 godina, otpočne novo poglavlje. U 2019. godini proizveli su 170.000 >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << gitara i imali su prihode od 122 miliona dolara.

U aprilu prošle godine "Tejlor gitare" bile su 15. po redu dobavljač instrumenata u severnoj Americi.
Izvršni direktor kompanije je rekao da ne misli da je prebacivanje vlasništva zaposlenima pravi potez za svaku kompanju.
Međutim, dodao je da je to dobar potez za ljude koji žele da ostanu deo kompanije.
"I dobro je za ljude koji brinu o svojim poslovima i brinu o tome da njihovi radnici bolje zarađuju", dodao je.
Bob Tejlor je naveo da svi radnici vole da rade za dobrobit kompanije, i da zbog toga nije potrebna promena radne kulture za uspešan dalji rad.
Listung i Tejlor su naveli da je nezavisnost kompanije bila ključna za njihovu odluku.
"Od vremena kad smo bili veoma mladi, znali smo da ili ćemo ostariti, ili umreti. U poslednjih 10 ili 12 godina, pitali smo se: Kako da napravimo uspešan plan", rekli su.
Kako su dodali, prodaja privatnom entitetu, ili pronalaženje strateških partnera im se nije činilo kao dobra ideja.
"Ostvarili smo sve što smo želeli pre nego što smo povukli potez", rekao je Listug.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.