Osnivač Amazona planira da leti u svemir

Izvor: VOA, 07.Jun.2021, 19:32

Osnivač Amazona planira da leti u svemir

Osnivač Amazona Džef Bezos saopštio je da će on i njegov brat biti putnici na prvom letu u svemir Bezosove aeronautičke kompanije "Blu oridžin" (Blue Origin), 20. jula. Bezos se obratio javnosti preko svog Instagram naloga, na kojem je okačio video sa fotografijama iz svog detinjstva i napisao: “Od kada sam imao pet godina sanjao sam da ću putovati u svemir. Dvadesetog jula idem na to putovanje sa svojim bratom. Najveća avantura sa mojim najbolji prijateljem". Dvadesetog jula je 52. godišnjica od kada je misija Apolo 11 sletela na Mesec, i kada je ljudska noga prvi put kročila na površinu jedinog Zemljinog prirodnog satelita.   Kompanija "Blu oridžin" takođe je ponudila na aukciji jedno putničko mesto u letelici koja nosi naziv "Nju šepard" (New Shepard). U saopštenju za javnost, kompanija je objavila da je cena na aukciji već dostigla 2,8 miliona dolara, zahvaljujući ponudama skoro 6.000 ljudi iz 143 zemlje. Kapsula je dizajnirana da u njoj bude do šest putnika. Kompanija je saopštila da će pobednička ponuda na aukciji biti donirana "Klubu za budućnost" fondaciji Blu oridžina, čija je misija da inspiriše buduće generacije da se koncentiršu na karijeru u nauci, tehnologiji, inženjerstvu i matematici (STEM) i da pomognu da se osmisli budućnost života u svemiru. Bezos je u februaru saopštio da će se povući sa položaja izvršnog direkotra Amazona 5. jula. Tu funkciju preuzeće Endi Džesi, trenutno direktor Amazonovih veb usluga, dok će Bezos postati izvršni predsednik.

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Bezos leti u svemir 20. jula

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Jun.2021

Osnivač Amazona multimilijarder Džef Bezos saopštio je da će on i njegov brat biti putnici na prvom letu u svemir Bezosove aeronautičke kompanije "Blu oridžin" (Blue Origin) 20. jula, javlja Glas Amerike (VOA)...Bezos je na Instagramu objavio video sa fotografijama iz svog detinjstva i napisao:...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.