Osmogodišnjoj ćerki daje injekcije botoksa zbog takmičenja za mis

Izvor: Blic, 14.Maj.2011, 18:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osmogodišnjoj ćerki daje injekcije botoksa zbog takmičenja za mis

Keri Kembel iz Kalifornije, SAD, po zanimanju kozmetičarka sa skraćenim radnim vremenom, izazvala je zgražanje brojnih gledalaca i postala je predmet zvanične istrage nakon što je u emisiji televiije ABC “Dobro jutro Ameriko” priznala da svojoj osmogodišnjoj ćerki Britani, koju redovno vodi na dečija takmičenja u lepoti, ubrizgava injekcije botoksa u lice, jer se devojčici “prave bore kada se smeje”.

Injekcije botoksa mogu da budu bolne i nikako se ne preporučuju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << osobama mlađim od 18 godina, ali Kembelova tvrdi da je ideju da ih primeni na sopstvenoj ćerki dobila od drugih majki koje svoju decu dovode na takmičenja za "malu mis”, i očigledno ni od čega ne prezaju kako bi svojim mezimicama obezbedile dobar plasman na ovim nadmetanjima. Pored toga, ćerki je već radila i kompletnu depilaciju nogu, za kojom očigledno nema potrebe.

Stručnjaci tvrde da ovakvi kozmetički tretmani u tako ranom uzrastu mogu da ostave trajna psihička oštećenja, ali da ubrizgavanje botoksa u lice u detinjstvu može imati i ozbiljne fizičke posledice, kao što su gušenje (ukoliko botoks iz lica dospe u grlo) ili izobličavanje crta lica, jer se mišići dece u razvoju postepeno formiraju, u interakciji sa kostima za koje su vezani i sa kojima zajedno rastu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Osmogodišnjoj ćerki daje injekcije botoksa! (VIDEO)

Izvor: S media, 14.Maj.2011

Kozmetičarka Keri Kembel iz Kalifornije svoj osmogodišnjoj ćerki Britani, koju redovno vodi na dečija takmičenja u lepoti, ubrizgava injekcije botoksa u lice! Stručnjaci upozoravaju da ovakvi kozmetički tretmani u tako ranom uzrastu mogu da ostave trajna psihička oštećenja, kao i fizičke...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.