Osam turskih vojnika poginulo u napadu PKK-a

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Avg.2015, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osam turskih vojnika poginulo u napadu PKK-a

Najmanje osam turskih vojnika poginulo je danas u Sirtu na jugoistoku Turske u napadu koji se pripisuje pobunjenicima iz Radničke partije Kurdistana (PKK), javila je turska agencija Anadolija.

Vojnici su poginuli u eksploziji bombe, aktivirane na daljinu, na putu u distriktu Pervari, dodala je Anadolija navodeći da je to najveći napad na turske vojnike od kada je ta zemlja u julu pokrenula ofanzivu na kurdske pobunjenike.

Turska vojska je saopštila da je u toku "opsežna >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << operacija" kako bi se priveli napadači koje je opisala kao "teroriste".

U Turskoj je poslednjih nekoliko nedelja zabeležen nagli porast nasilja usled napada kurdskih pobunjenika na turske snage bezbednosti i vazdušnih napada turske vojske na položaje PKK na severu Iraka i jugoistoku Turske.

Pored tih napada, Turska se suočava i s političkom krizom od parlamentarnih izbora održanih u junu, pošto vladajuća Partija pravde i razvoja (AKP) nije uspela da formira koalicionu vladu jer je izgubila apsolutnu većinu na izborima.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.