Oružje koje je najbolje čuvana tajna Pentagona, misteriozno je eksplodiralo (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 26.Avg.2014, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oružje koje je najbolje čuvana tajna Pentagona, misteriozno je eksplodiralo (VIDEO)

Hipersonična raketa koju je testirala američka vojska, eksplodirala je samo četiri sekunde nakon lansiranja na Aljasci

Tajno oružje američke vojske, hipersonična raketa koja može da pogodi bilo koju metu u svetu za samo pola sata, misteriozno je eksplodirala na Aljasci, samo četiri sekunde nakon lansiranja.

Eksploziju rakete uslikao je fotograf Skot Vajt iz obližnjeg grada Kodijaka, a kako su naveli u Pentagonu, u incidentu nije bilo povređenih.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << />- Eksplozija se dogodila ubrzo nakon lansiranja zbog problema na sistemu. Najvažnije je da nije bilo povređenih – izjavila je portparol američkog ministarstva odbrane Morin Šuman.

Uz brzinu pet puta veću od brzine zvuka, što je oko 6.000 kilometara na sat, SAD će moći da pogode bilo koji cilj na Zemljinoj kugli za samo 30 minuta.

Inače, na ovom naoružanju Pentagon radi godinama unazad. Pored američke vojske, spekuliše se da na razvijanju ove vrste oružja koja je daleko efikasnija u odnosu na balističke rakete, radi i Kina.

(Telegraf.rs / Izvor: Dailymail.co.uk)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Eksplodiralo tajno američko oružje

Izvor: Vesti-online.com, 26.Avg.2014

Tajno oružje američke vojske, hipersonična raketa koja može da pogodi bilo koju metu u svetu za samo pola sata, misteriozno je eksplodirala na Aljasci, samo četiri sekunde posle lansiranja...Zaribalo američko čudo: Hipersonična raketa.. ..Eksploziju rakete uslikao je fotograf Skot Vajt iz obližnjeg...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.